zaterdag, 18. oktober 2008 - 11:09

Grote verkeerscontrole op A15

Rotterdam

Afgelopen nacht is er ter hoogte van Alblasserdam aan de A15 een grote verkeercontrole gehouden waarbij de politie, douane, en belastingdienst samenwerkten.

Verkeer van de snelweg werd gecontroleerd op het gebruik van alcohol en door de ANPR wagen werden de kentekens gecontroleerd op openstaande schulden bij oa. de belastingdienst. De apparatuur in de ANPR wagen leest met behulp van een videocamera kentekens in en controleert zo of er met de auto of de eigenaar iets niet in orde is. Gemiddeld genomen zorgde de controle voor ongeveer 4 minuten vertraging op de A15.

Twaalf bestuurders hebben een Proces-verbaal gekregen voor het rijden onder invloed. Deze twaalf hadden een te hoog promillage door alcoholgebruik. Twee andere autobestuurders kregen verbaal omdat ze reden maar geen geldig rijbewijs hadden. Een automobilist kon direct mee naar het bureau omdat er nog zestig dagen gevangenisstraf voor hem openstond en een boete van bijna 2.000 euro.

De belastingdienst nam de auto van deze bestuurder in beslag in verband met een belastingschuld. De belastingdienst en douane, die ook meewerkten aan de controle, legden beslag op negen motorvoertuigen voor een totaal bedrag van ongeveer 46.000 euro. Een belastingschuldige betaalde bij de controle direct bijna 2.000 euro.

In totaal werden ruim 2.300 voertuigen gecontroleerd. Met dit soort controles hoopt de politie dat de verkeersveiligheid verbetert.
Provincie:
Tag(s):