dinsdag, 17. juni 2008 - 15:02

Grote verkeersdrukte verwacht bij open dagen luchtmacht

Leeuwarden

In verband met verschillende activiteiten in Leeuwarden op vrijdag 20 en zaterdag 21 juni 2008 dient het verkeer van en naar Leeuwarden rekening te houden met vertragingen. Vrijdag en zaterdag vinden onder meer de Open Dagen van de Koninklijke Luchtmacht op de Leeuwarder vliegbasis plaats. Ook het centrum van de stad staat bol van de activiteiten. De Sinnewiken, het eerste Friese klimaatneutrale popfestival, vindt vrijdag en zaterdag plaats op en rond het Oldehoofsterkerkhof. Zaterdag zijn in het kader van de Open Monumentendag de Oldehove en het Stadhuis gratis toegankelijk.

Verkeer met bestemming Open Dagen Vliegbasis wordt buiten Leeuwarden door middel van bewegwijzering op de hoogte gesteld van beschikbare parkeerplaatsen. Ook via Omrop Fryslân Radio wordt men op de hoogte gehouden over de actuele verkeerssituatie rondom Leeuwarden.

De A31, tussen Dronrijp en Marssum zal vanaf vrijdag 20 juni 06:00 uur volledig afgesloten zijn voor alle verkeer. Doorgaand verkeer zal over de parallelwegen geleid worden. De A31 is vanaf zaterdag 21 juni 24:00 uur weer volledig open gesteld.

Eveneens geldt er een afsluiting op zaterdag 21 juni voor de noordzijde van de N355, tussen Tytsjerk Grote Wielen. De zuidelijke helft van de N355 wordt dan gebruikt voor doorgaand verkeer in beide richtingen. De N355 is vanaf zondag 22 juni 12:00 uur weer open gesteld voor doorgaand verkeer.

Bezoekers die per auto of motor naar de Open Dagen komen krijgen de mogelijkheid om gebruik te maken van parkeerplaatsen rondom Leeuwarden. Bezoekers worden per bus naar het Open Dagen terrein vervoerd.

Er kan geparkeerd worden op de volgende locaties:

- A31 (tussen Dronrijp en Marssum)
- WTC Expo, Heliconweg 52
- N355 (noordzijde tussen Tytsjerk en Grote Wielen); alleen op zaterdag
- Kleine Wielen
- Stiens (ter plaatste P-route aangegeven).Buslijnen
Vanaf alle genoemde parkeerlocaties wordt busvervoer ingezet. Bezoekers vanaf de A31, WTC en NS-station worden vervoerd naar de Schapenlaan (zuidzijde vliegbasis). Bezoekers die gebruik maken van de parkeerlocaties in Stiens, de Kleine Wielen en N355 worden vervoerd naar de Kampweg (oostzijde vliegbasis). Vanaf het NS station Leeuwarden worden ook bussen ingezet om treinreizigers naar de Open Dagen te vervoeren.

Motorrijders
Motorrijders worden verzocht om de motor te stallen op het WTC Expo-terrein, Heliconweg 52. Tevens is daar de mogelijkheid om de motorkleding en helm achter te laten.

Door middel van een bewegwijzering met borden worden bezoekers uit diverse richtingen naar de parkeerterreinen geleid. Invaliden maken gebruik van een speciale parkeerregeling op de vliegbasis door middel van een vooraf ontvangen toestemming.

Ook het vaarverkeer dient rekening te houden met enig oponthoud bij de bruggen in en rondom Leeuwarden.
Provincie:
Tag(s):