donderdag, 24. januari 2008 - 19:39

Grote viering Chinees Nieuwjaar

Tilburg

Op zaterdag 24 januari viert de Chinese gemeenschap in Tilburg alvast haar Chinees Nieuwjaar. De bijeenkomst vindt plaats in het Paleis aan het Willemsplein. De organisatie van de middag is in handen van de Chinese School samen met de gemeente Tilburg. Het programma start om 16.00 uur en duurt tot 19.00 uur.

Genodigden zijn niet enkel afgevaardigden uit de Chinese gemeenschap. Mensen uit zakelijk leven, onderwijs en politiek die een bijdrage leveren aan de samenwerking tussen Tilburg en China zijn genodigd om bij het evenement aanwezig te zijn. Ook is er een afvaardiging van de Chinese ambassade. Wethouder Hans Janssen (economie, evenementen) is eveneens aanwezig. "In Nederland zijn er maar weinig steden waar
Chinees Nieuwjaar uitgebreid gevierd wordt. Handel tussen Tilburg en China neemt sterk toe en dit soort belangrijke momenten dragen bij aan de relatie tussen onze twee landen en culturen.

2008 is in de Chinese kalender het jaar van de Rat. Het Chinees Nieuwjaar (ook wel lentefestival genoemd) begint dit jaar officieel op 7 februari.
Provincie:
Tag(s):