donderdag, 4. september 2008 - 23:41

Grote voordeelbeurs voor Hagenaars met laag inkomen

Den Haag

Den Haag heeft begin 2008 de oorlog verklaard aan armoede. Wethouder Sociale Zaken, Werkgelegenheid en Economie Henk Kool heeft daarbij aangekondigd een markt te gaan organiseren, om alle voorzieningen die Den Haag heeft voor de minima aan de man te brengen.

Zondag 7 september is het zover. Staatssecretaris van Sociale Zaken Ahmed Aboutaleb opent om 12 de Den Haag Helpt Beurs in het Atrium van het stadhuis. De beurs, die tot 17 uur duurt, mikt op Hagenaars van jong tot oud, met een laag inkomen (tot 130 procent van het sociaal minimum), of dat nu via een uitkering, een baan of zelfstandig beroep wordt verworven.

Hart van de beurs is een uniek winkelcomplex, waar bezoekers alles te weten kunnen komen over geldzaken, tegemoetkomingen voor kosten van wonen, gezondheid, school, sport en cultuur en wanneer iemand daar recht op heeft. In plaats van kassa’s vinden bezoekers bij de uitgang balies, waar hulp wordt gegeven bij het invullen van aanvraagformulieren. Achter het winkelcomplex is een informatiemarkt, waarop alle instellingen zijn te vinden die bestrijding van de armoede hoog op de agenda hebben. Om de winkel te promoten zijn 70.000 aanbiedingskranten in Den Haag verspreid met een groot aantal 0 euro aanbiedingen die op de Den Haag Helpt Beurs verkrijgbaar zijn.

Rond de beurs is van alles te doen voor bezoekers. Rapper Ali B. en popgroep de Nits treden op in de trouwzaal, de raadszaal is wedstrijdterrein voor pannavoetbal en op de balkons kunnen sprintjes worden getrokken. Verder zijn er demonstraties dansen (onder meer Bollywood en capoeira) en kickboksen. Er worden films vertoond van Frans Bromet (VPRO), waarin Hagenaars vertellen hoe ze zich ontworsteld hebben aan armoede. Er zijn activiteiten voor de kinderen, simultaan dammen, schilderen en een boodschappenbingo. In het Haags Zwingcafé kan iedereen meezingen met Frans de Leef en Henk Anijs. Op het ‘horecaplein’ wordt gratis koffie, thee en fris geschonken.

Wethouder Kool maakt de voorlopige resultaten van de dag rond 16:45 uur bekend. Tegen de avond ontvangt u per mail de definitieve resultaten.
U bent van harte uitgenodigd om zondag 7 september de Den Haag Helpt Beurs mee te maken.
Provincie:
Tag(s):