donderdag, 4. september 2008 - 13:12

Grote wapenvondst in Amsterdam

Amsterdam

De Nationale Recherche heeft in de nacht van dinsdag op woensdag in Amsterdam de grootste wapenvangst van de laatste jaren gedaan. Bij een inval werden maar liefst 165 wapens in beslag genomen. Vier verdachten, drie mannen van 41, 42 en 53 jaar en een vrouw van 27, zijn aangehouden op verdenking van illegaal bezit van en handel in vuurwapens.

Dat maakte de Nationale Recherche donderdagmiddag bekendgemaakt.
De actie was op verzoek van de politie in Noord-Ierland, die onderzoek deed naar een criminele organisatie. Ook daar werden dinsdag 41 vuurwapens en 14 kilo heroïne aangetroffen bij invallen.

De politie in Nederland deed invallen in op drie adressen in Amsterdam en op een adres in Zaandam.

In het bedrijfspand in het stadsdeel Oud-West troffen de rechercheurs in de achterbak van een personenauto tientallen vuurwapens aan in plastic boodschappentassen. Ook bleken vuurwapens verborgen in kluisjes in betonnen pilaren. Houten panelen ontrokken de bergplaatsen aan het zicht. Bij de doorzoekingen is bovendien beslag gelegd op 7000 stuks munitie, laserpointers voor vuurwapens, mobiele telefoons, computers, administratie 20.000 euro en een geldtelmachine.

De verdachten worden vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris in Rotterdam.
Provincie:
Tag(s):