vrijdag, 25. januari 2008 - 21:37

Grote wapenvondst in woning: twee arrestaties

Lelystad

In een woning aan de Klip heeft Politie Flevoland vrijdagochtend 25 januari tientallen vuurwapens, munitie en ander wapentuig aangetroffen. Daarbij gaat het om geweren, pistolen, revolvers, automatische wapens, verschillende soorten steekwapens en munitie. De bewoners van het pand, een man en een vrouw van 57 jaar, zijn aangehouden. De recherche van district Noord heeft de grote wapenvondst in onderzoek.

Een anonieme tipgever heeft de politie op de hoogte gebracht van verboden wapenbezit. Meerdere politiemensen , waaronder twee wijkagenten, zijn naar de woning toegegaan voor een controle op de wet wapens en munitie. Daar troffen ze een enorme collectie wapens en munitie aan die verspreid lagen door het hele huis. De man heeft een vergunning voor het in bezit hebben van een aantal geregistreerde wapens, maar heeft zich niet gehouden aan de eisen van die vergunning

Levensgevaarlijke situatie: uzi en scorpion

Behalve dat hij veel meer wapens in bezit had dan het aantal dat hem op de vergunning was toegestaan, had de man ook meerdere verboden wapens in zijn woning. Ook de wijze waarop de wapens waren opgeslagen was niet geoorloofd. Nagenoeg alle vuurwapens, munitie en ander wapentuig lagen verspreid door de woning. Hun 16-jarige zoon kon daardoor ook probleemloos bij de wapens komen.
In totaal hebben de wijkagenten tientallen geweren, pistolen, revolvers, buksen, duizenden soorten en stuks munitie gevonden. In het indrukwekkende arsenaal bevonden zich ook enkele automatische machinepistolen zoals een UZI en een SCORPION. Deze wapens zijn in Nederland geheel verboden. Voor dit soort zware vuurwapens is geen vergunning mogelijk

Sleutelhanger en schietpennen

Ook zijn er meerdere soorten levensgevaarlijke schietpenen en zelfs een sleutelhanger waarmee geschoten kan worden in de woning gevonden. De man en vrouw zijn aangehouden en naar een politiebureau overgebracht. De vrouw is na een eerste verhoor weer heengezonden, echter de man is in verzekering gesteld en zit vast. De politie is nog volop bezig met het veiligstellen en opslaan van het wapentuig. Uit de eerste verhoren lijkt het erop dat de man voor zijn hobby de wapens verzamelde en dat de hobby uit de hand is gelopen.

Alle wapens zijn in beslag genomen en zullen worden vernietigd.
Provincie:
Tag(s):