zaterdag, 27. december 2008 - 11:04

Grote zoekactie 1e Kerstdag naar 2 verdwaalde mensen

Verschillende hulpdiensten zijn donderdag 25 december uitgerukt om twee wandelaars, een 53-jarige vrouw uit Winterswijk en een man uit Eibergen, in het veengebied ter hoogte van de Kuipersweg in Winterswijk te bevrijden.

De wandelaars waren de weg kwijt geraakt en zaten vast in het veen. Zij zijn door een ambulance voor controle naar het ziekenhuis overgebracht.

De melding dat er twee mensen vast zaten in het veen kwam omstreeks 16:40 uur bij de politie binnen. De twee mensen waren aan het wandelen in het veengebied. De 53-jarige vrouw zakte tot haar borst in het veen en kon op eigen gelegenheid eruit komen. Zij raakte hierdoor in paniek.

Daarnaast waren zij de weg kwijt geraakt. Hierop belde de vrouw met de hulpdiensten. De vrouw kon de brandweer en politie via haar mobiele telefoon naar de plek leiden waar zij in het veen waren gelopen. De verbinding was slecht en deze werd op een gegeven moment verbroken. De schemering was al ingevallen waardoor het zoeken werd bemoeilijkt. Hierop werd een helikopter ingeschakeld.

Nadat telefonisch contact weer mogelijk was werden de wandelaars aangetroffen. Zij werden met behulp van ladders van de brandweer uit het veen gehaald en teruggebracht naar veilige grond. Aanwezig ambulancepersoneel onderzocht de twee mensen en nam ze met onderkoelingsverschijnselen mee naar het ziekenhuis.
Provincie:
Tag(s):