dinsdag, 18. november 2008 - 21:26

Grote zoekactie naar auto in A'dam-Rijnkanaal

Loenersloot

De hulpdiensten hebben dinsdagavond een grote zoekactie gehouden in het Amsterdam-Rijnkanaal ter hoogte van Loenersloot. Een getuige zag omstreeks 20.10 uur een auto in het water rijden vanaf de West-kanaaldijk en belde direct 112.

De brandweer rukte met groot materieel uit om mogelijke slachtoffers hulp te bieden. Zo rukten de brandweer van Maarssen en Mijdrecht uit met duikers. Om vanaf het water te zoeken werden de boten van de brandweer Breukelen en Vinkeveen ingezet. Een helikopter zocht eveneens het water af naar mogelijke slachtoffers.

Rond 22.15 uur werd er een voertuig aangetroffen. Duikers hadden de auto inmiddels doorzocht en troffen niemand aan. Nadat het voertuig uit het water was getakeld, bleek het volgens de politie te gaan om een gestolen voertuig. Vermoedelijk is de auto gedumpt nadat het voertuig gestolen had en hier weer van af moest.

Criminelen gebruiken het Amsterdam-Rijnkanaal vaker als dumpplaats van gestolen voertuigen. Langs grote delen van het Kanaal woont niemand en kan men ongestoort hun gang gaan.
Provincie:
Tag(s):