zaterdag, 28. juni 2008 - 16:09

Grote zoekactie Snekermeer na inbraak

Jorwert

De politie heeft vrijdagavond een 29-jarige inwoner van Oldenzaal, een 31-jarige inwoner van Enschede en 30-jarige inwoner van Drachten aangehouden op verdenking van inbraak. Aanleiding daarvoor vormde de melding van en getuige die ziet dat vier mannen rond 17.00 uur in een winkel aan de Master Fopmawei in Jorwert inbreken en er met een kluis vandoor gaan.

De getuige belde de politie en gaf daarbij het type en kenteken van de auto waarin de mannen weg zijn gereden door. Via de meldkamer worden daarop alle eenheden van de politie geïnformeerd en op strategische plaatsen rond Jorwert gepositioneerd. Kort voor 20.00 uur zien politieagenten de auto rijden op de Snitserdyk richting Offingawier. Er volgt een korte achtervolging met zeer hoge snelheid, waarbij de agenten de auto uit het zicht verliezen.

Ze vinden de auto even later echter leeg terug bij het Paviljoen bij het Snekermeer. Getuigen weten te melden dat de vier inzittenden in verschillende richtingen uit de auto zijn gevlucht. De meldkamer heeft inmiddels al diverse eenheden die kant op gestuurd en er wordt een zoekactie gestart, waarbij ook een politiehelikopter en hondengeleiders worden ingezet. Dat resulteert in de aanhouding van de drie genoemde verdachten.

Tot ruim 22.00 uur is nog naar de vierde verdachte gezocht, maar die werd niet meer aangetroffen. De drie aangehouden verdachten worden naar het politiebureau overgebracht en ingesloten.
Provincie:
Tag(s):