maandag, 11. augustus 2008 - 21:42

Gullit niet langer trainer van LA Galaxy

(Elfvoetbal) Ruud Gullit is niet langer trainer van Los Angeles Galaxy. De 45-jarige Amsterdammer was sinds november 2007 in dienst bij de Amerikaanse club.

De Los Angeles Times meent dat Gullit volgens de officiële verklaring vertrekt vanwege 'persoonlijke redenen'. Volgens de krant heeft hij enkele weken zijn huis al verkocht en dat zou een voorteken zijn geweest. De slechte resultaten zouden echter ook een oorzaak kunnen zijn. LA Galaxy wist de laatste zeven wedstrijden namelijk niet te winnen. Met Gullit en sterspeler David Beckham wilde de club eindelijk weer eens een gooi doen naar de landstitel, maar het kampioenschap is ver weg. LA Galaxy kan nog steeds de play-offs halen, maar dan moet de ploeg wel snel beter gaan presteren.

Naast Gullit is ook Alexi Lalas vertrokken. Zijn contract liep aan het einde van dit jaar af, maar de club wilde hem liever nu al kwijt, zo meldt de LA Times. De krant weet ook te melden dat Cobi Jones voorlopig de honneurs waarneemt. Jones was assistent onder Gullit.
Categorie:
Tag(s):