vrijdag, 11. januari 2008 - 23:42

Gulliver van troon gestoten door Russische Dobromyslova

De tegenstanders voor de twee halve finalisten van de Lakeside World Darts, Martin Adams en Simon Whitlock, zijn op vrijdag 11 januari bekend geworden. In de twee kwartfinales streden Mark Webster en Darryl Fitton tegen elkaar en ook Brian Woods en Scott Waites betraden het podium.

De eerste partij werd gespeeld door Mark Webster en Darryl Fitton. Webster stond pas het tweede achtereenvolgende jaar op het podium van Lakeside maar dat leek hem niet te deren. Hij scoorde keer op keer de hoogste haalbare punten en ook de dubbels waren bijna geen probeem.

De stand werd al snel 3-0 voor Webster en Fitton wist slechts één set te winnen. De stand werd 5-1 voor Webster en deze staat in de halve finale tegen Martin Adams.

De tweede kwartfinale werd gespeeld door Brian Woods en Scott Waites. Woods speelde uitstekend en Waites had maar weinig in te brengen. Hij verloor de wedstrijd met 5-3 van Woods die zaterdag in de halve finale uitkomt tegen Simon Whitlock.

Bij de dames ging de finale tussen Trina Gulliver die de titel maar liefst zeven keer op rij wist te winnen. Gulliver had geen geluk; de pijlen ketsten af op het bord en zelfs zonder die pech had ze weinig kans tegen de veel beter spelende Dobromyslova. De Russin won de finale ondanks dat ze op cruciale momenten enkele dubbels mistte. Gulliver liep op dat moment nog ver achter in punten en kon de leg niet uitgooien.

Dobromyslova won de finale en is daarmee de eerste dame na zeven jaar die de titel van Lakeside kampioene in de wacht sleept.
Categorie:
Tag(s):