zaterdag, 16. februari 2008 - 12:44

Haagse op Schiphol gesnapt met 12 kilo coke in koffer

Schiphol

Een 51-jarige vrouw uit Den Haag is woensdag 13 februari jl. op Schiphol aangehouden omdat zij drugs vervoerd. De Haagse bleek bij aankomst vanuit het buitenland op de luchthaven 12 kilo cocaïne in haar koffer te vervoeren, zo meldde de politie Haaglanden vrijdag.

De Duitse ambassade had de week daarvoor contact opgenomen met politie Haaglanden nadat in Duitsland een postpakket was onderschept met daarin een kilo cocaïne bestemd voor de 51-jarige. In samenwerking met het Openbaar Ministerie ging de levering op een gecontroleerde manier door. De vrouw was echter niet thuis, waarna de politie haar liet signaleren. De vrouw bleek in het buitenland te verblijven.

Toen zij een vliegticket naar Nederland boekte, alarmeerde de Marechaussee politie Haaglanden van haar verwachte aankomst. Bij aankomst op Schiphol werd zij direct aangehouden door de Koninklijke Marechaussee. In haar bagage vervoerde de vrouw twaalf kilo cocaïne. De vrouw is vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris en die heeft het voorarrest met 14 dagen verlengd.
Provincie:
Tag(s):