woensdag, 9. januari 2008 - 14:47

Haalbaarheids-onderzoek WK voetbal in Amsterdam gaat van start

Amsterdam

Het college van B&W van de gemeente Amsterdam heeft woensdag 9 januari gesproken over het plan om het WK Voetbal 2018 en de Olympische Spelen in 2028 naar Nederland te halen. Hierbij zijn tal van partijen betrokken.

2008 wordt het jaar van de haalbaarheid. Er wordt bekeken of en hoe beide evenementen kunnen worden georganiseerd. Daartoe moet de samenwerking met NOC*NSF, de sportbonden, de G4, omliggende gemeenten, Ajax en de Amsterdam ArenA gegarandeerd zijn. Tweede belangrijke punt is de locatiekeuze van de stadions, het Olympisch dorp, de nieuwe hotels en de infrastructuur, waaronder openbaar vervoer.

Er is al eerder besloten tot een landelijk haalbaarheidsonderzoek. De resultaten daarvan volgen eind 2008 en de locaties voor een groot stadion zijn daar uiteraard onderdeel van. Het College heeft vandaag de voor- en nadelen van een stadion in het IJmeer besproken en heeft besloten daarvan af te zien. Op 17 januari spreken de wethouder Sport, NOC*NSF en de leden van de Raadscommissie voor Kunst en Cultuur, Sport en Bedrijven over het Olympisch plan 2028.

Wethouder Carolien Gehrels van Sport vindt dat de evenementen een grote impact hebben. Sport wordt gestimuleert en het is economisch interessant. Evenementen helpen bij het stimuleren van sport van
jongeren.
Provincie:
Tag(s):