zondag, 28. december 2008 - 9:11

Hagenaar dood gevonden bij brand in garagebox

Leidschendam

Bij een brand in een garagebox in de Burgemeester Keijzerlaan in Leidschendam trof de brandweer zondagochtend vroeg rond half vijf bij het openen van de garage een dodelijk slachtoffer aan. Na onderzoek bleek het om een 20-jarige Hagenaar te gaan.

Bij het brandje kwam veel rook vrij in het trappenhuis van de bovengelegen flat. Zes personen, drie volwassenen en drie kinderen, zijn door het ambulancepersoneel nagekeken en in verband met rookklachten meegenomen naar het ziekenhuis. De politie stelt een onderzoek naar de oorzaak in.

De brandweer werd rond half vijf door bewoners van de flat, bestaande uit vijf woonlagen, in kennis gesteld dat er brand was in het trappenhuis. Bij aankomst van de brandweer waren al twaalf bewoners uit hun woningen gevlucht. Van deze twaalf hadden er zes langer in de rook gestaan. Deze personen zijn in verband met rookklachten naar het ziekenhuis vervoerd.

Bij nader onderzoek van de brandweer bleek dat er brand was in een garagebox aan de achterzijde van de flat. Bij het openen van de garage lag een slachtoffer. Het slachtoffer bleek te zijn overleden. De brand zelf was gering en kon snel geblust worden. Na ventilatie van het trappenhuis en na metingen op gevaarlijke stoffen konden de bewoners weer veilig terug naar hun woning.

De schade aan de garagebox is gering. De recherche stelt een onderzoek in naar de oorzaak.
Provincie:
Tag(s):