zondag, 20. april 2008 - 15:36

Halsema: "Wegblijven van Olympische Spelen"

Amsterdam

Femke Halsema van Groen Links was zondagmorgen op het Ticket voor Tibet festival zeer duidelijk. De Nederlandse politiek moet een statement maken richting China en wegblijven van de openingsceremonie van de Olympische Spelen. Ook Peter Slager, bassist van de Zeeuwse formatie Bløf denkt er net zo over. Het Tibetaanse elftal kwam het festival terrein oplopen met een twintigtal Nederlandse sporters en een eigen Olympische vlam. Deze Ticket for Tibet Torch boden ze Halsema aan.

Op de vraag van onze verslaggever: 'Stel dat je zelf een medaille zou winnen op de Olympische Spelen wat zou je dan willen doen?' antwoordde Slager: "Dan zou ik stiekem een Tibetaanse vlag uit mijn zak willen toveren en roepen Free Tibet."

Op het festivalterrein waren ook Spike en Tim van de rockband Di-rect aanwezig. Tim voetbalde mee in het sterrenteam tegen het Tibetaanse elftal en Spike was mee voor de moral support.

Onze verslaggever stelde aan hem ook bovenstaande vraag: "Ik zou niet eens weten of ik als sporter wel naar de Olympische Spelen zou gaan in een land als China. En wat ik dan zou doen? Ik weet het niet. Nederland zou in ieder geval niet moeten gaan. Balkenende gaat niet, maar dan dan moet je ook niet een staatsecretaris of zo sturen. Wat is dat nou voor een statement? Je gaat wel of je gaat niet".

Op het festivalterrein op de NDSM Werf in Amsterdam Noord is plaats voor zo'n 10.000 bezoekers. Voor aanvang van het feest was driekwart van de kaartjes al verkocht.

Artiesten die optreden op het festival namen enkele weken geleden het nummer 'Als je ooit nog eens terug kon' op dat vrijdag op nummer een in de single charts 100 binnenkwam.

Op het festivalterrein zijn naast discussies, traditionele Tibestaanse dans ook veel optredens van onder andere Postman, Osdorp Posse, Bløf en Racoon.
Categorie:
Tag(s):