maandag, 20. oktober 2008 - 12:27

Halve Finales ‘The Clash of the Cover Bands 2008’ van start!

Gelderland

Na een zomerstop wordt de grootste landelijke competitie voor coverbands hervat. Met uitsluitend nog topbands in ‘The only road to Paradiso’ is spanning en spektakel gegarandeerd.

Met de kwaliteit van de deelnemende bands en de aanmoedigingen van hun fans belooft het weer een spannend feest der herkenning te gaan worden op zaterdag 25 oktober a.s. tijdens de 1e Halve Finale van Gelderland in Poppodium ’t Pakhuus in Silvolde.

Dit jaar vindt de vijfde editie van ‘The Clash of the Cover Bands’ plaats. John Van den Borne, organisator en initiatiefnemer van ‘The Clash’: “Al vijf jaar blijkt Nederland onuitputtelijk rijk te zijn aan coverbandtalent. In de afgelopen vijf jaar hebben wij aangetoond dat de beste muzikanten en vocalisten van Nederland ook in coverbands spelen en zich aanmelden voor ‘The Clash’. Van amateurs tot professionals die de belangrijkste ingrediënten om muziek te maken gemeen hebben: ambitie, lol en beleving. Ook dit jaar hebben de voorrondes dat weer aangetoond. Het totale niveau van de muzikanten is de afgelopen vijf jaar elk jaar weer hoger gebleken. Dat maakt het steeds weer spannender en specialer, zowel voor het vele publiek als ook voor mijzelf. De regionale finalerondes zullen gaan uitwijzen welke bands hún regio mogen gaan vertegenwoordigen in de Landelijke Halve Finales op zaterdag 14 februari 2009 in dé poptempel van Nederland: Paradiso.�

Met de groei van ‘The Clash of the Cover Bands’ als grootste bandcompetitie, en inmiddels diepgeworteld onderdeel van de Nederlandse muziekscene, vindt de Landelijke Finale plaats op zaterdag 11 april 2009 in het Tilburgse poppodium 013. John: “013 is het grootste en één van de best gewaardeerde poppodia van Nederland en met zijn intieme sfeer en uitstekende akoestiek, past deze unieke lokatie volledig bij het maximale kwaliteitsniveau dat ‘The Clash’ te bieden heeft. Ik heb daarom gekozen voor de gehele 013 als lokatie voor ‘Le Grand Finale’ van dit eerste lustrum van ‘The Clash of the Cover Bands’!!�

Op zaterdag 25 oktober a.s. gaat de 1e Regionale Halve Finale van start in ’t Pakhuus in Silvolde. Op zaterdag 15 november vindt de 2e Halve Finales plaats voor deze provincie. Het Gelderse coverbandtalent strijdt om een plaats in de Regio-Finale die op zaterdag 20 december wordt gehouden ook in ‘t Pakhuus. Van elke Halve Finale gaan de vakjury-winnaar en de band gekozen door het publiek, de publiekswinnaar, beiden door naar de Regio-Finale.

In de twee Halve Finales voor Gelderland, waarvan de eerste op zaterdag 25 oktober a.s. plaats vindt, zal duidelijk worden welke coverbands een plaats weten te veroveren in de Regio-Finale van Gelderland en hiermee een stap dichterbij dé poptempel van Nederland komen: Paradiso!

In de voorrondes, die in het voorjaar hebben plaats gevonden, kwamen in Gelderland goede tot zeer goede bands voorbij. Met de 9 beste bands uit deze voorrondes starten wij de finalerondes en worden de bands beoordeeld door een vakjury, bestaande uit vertegenwoordigers van o.a. platenmaatschappijen, boekingskantoren en vakmedia. Maar natuurlijk heeft het publiek ook nu weer een belangrijke stem. Elk toegangsbewijs is tevens een stembiljet en daarmee kan het publiek stemmen op haar favoriete band voor de Public’s Favourite, die daarmee een plaats in de volgende ronde verdient.

Vanaf de Halve Finales worden van alle deelnemers audio-registraties gemaakt, waarvan het beste nummer wordt geproduceerd tot single. Deze single komt op www.theclashofthecoverbands.com te staan, waar elke dag gratis gestemd en gedownload kan worden. Aan de hand van het aantal stemmen wordt er een interactieve chart opgesteld: ‘The Clash Hitlijst’. Deze zal wekelijks op een flink aantal radiostations te beluisteren zijn.
Provincie:
Tag(s):