vrijdag, 21. maart 2008 - 10:30

Hamilton de snelste tijdens de vrijdag-trainingen

McLaren-coureur Lewis Hamilton heeft in de tweede vrije training voor de Grand Prix van Maleisië de snelste tijd op de klokken gezet. De Engelsman was ruim een tiende sneller dan Ferrari-rijder Felipe Massa. De 1:35.055 van Hamilton is ook ruim drie tienden sneller dan de snelste tijd van vanochtend. Net als vorige week in Australië heeft McLaren de eerste oefensessie aan Ferrari gelaten en zelf de tweede training voor zich opgeëist.

Achter de snelste twee kon alleen Kimi Raikkonen het tempo enigszins volgen. De regerend wereldkampioen was met zijn Ferrari bijna vier tienden langzamer dan Hamilton. Daarna volgt een gat van zes tienden naar een verrassende man op de vierde plek, Honda-coureur Jenson Button. De Engelsman verwees een andere verrassing, Scuderia Toro Rosso-rijder Sebastian Vettel, in de slotseconden een plekje terug.

Vettel’s teamgenoot Sebastien Bourdais zette in de tweede sessie geen tijd neer. De Fransman reed slechts één ronde, waarin hij meteen al te maken kreeg met wat leek op een defect aan zijn motor. Red Bull Racing-coureur David Coulthard kwam helemaal niet in actie. De ophanging van de auto van de Schot was in de eerste training finaal afgebroken en uit veiligheidsoverwegingen hield zijn team zijn RB4 binnen.

Giancarlo Fisichella was weer prominent aanwezig voor Force India. Net als vorige week in Melbourne reed hij zijn VJM01 knap de top tien binnen. De Italiaan klokte een 1:36.756, goed voor de negende plek. Teamgenoot Adrian Sutil wist alleen de twee auto’s van Super Aguri achter zich te houden.
Categorie:
Tag(s):