donderdag, 22. mei 2008 - 16:27

Hamilton dient Ferrari’s van repliek

McLaren-coureur Lewis Hamilton heeft in de tweede vrije training voor de Grand Prix van Monaco een antwoord gevonden op de snelheid van Ferrari. De jonge Engelsman zette een flink snellere tijd neer dan Raikkonen vanochtend. Hamilton reed een 1:15.140 tegenover de 1:15.948 van de regerend wereldkampioen uit de eerste sessie. De Ferrari’s kwamen vanmiddag niet verder dan plek drie en vier. Nico Rosberg in de Williams kwam nog het dichtst bij Hamilton in de buurt.

De Duitser gaf ruim drie tienden toe op de beste tijd. Kimi Raikkonen en Felipe Massa volgen op respectievelijk vier en zeven tienden. In de top tien staan verder Heikki Kovalainen, Robert Kubica, Fernando Alonso, Jenson Button, Kazuki Nakajima en Rubens Barrichello.

Beide Renault-rijders kenden een probleem in bocht 1, Saint Devote. Nelson Piquet jr. spinde achterwaarts de bandenstapels in en verloor daarbij zijn achtervleugel. Even later gleed Alonso met een flinke dot overstuur door de bocht en de achterkant van zijn R28 raakte de vangrails. Dat zorgde er voor dat ook zijn achtervleugel los kwam te zitten en uiteindelijk in Mirabeau van de auto viel, wat voor een rode vlag-situatie van vijf minuten zorgde.

Ook Hamilton kende een momentje in bocht 1. De Engelsman schoot voorbij zijn instuurpunt, maar kon met een wijde lijn zonder de bandenstapels te raken zijn weg vervolgen. Toyota-coureur Jarno Trulli toucheerde vanochtend al de vangrails in Portier en deed dat in de middagsessie over in de chicane na het zwembad. Daarnaast gingen diverse coureurs, zoals Massa, Adrian Sutil, Mark Webber en Sebastien Bourdais rechtdoor in de chicanes na de tunnel en het zwembad, maar allen konden verder zonder schade.
Categorie:
Tag(s):