vrijdag, 14. maart 2008 - 9:13

Hamilton snel op de vrijdag, Webber verrast

Lewis Hamilton heeft de tweede vrije training als snelst af weten te sluiten. De Britse coureur reed op het einde van de sessie een zeer snelle kwalificatieronde en verpletterde daarmee de snelste tijd van Mark Webber, die lang bovenaan de lijst stond. Felipe Massa eindigde als derde de vrije training.

De eerste kaarten lijken geschud waarbij toch een aantal verrassingen naar boven zijn gekomen. De snelle tijd die Mark Webber neer wist te zetten en het goede optreden van teamgenoot David Coulthard maakt Red Bull Racing voorlopig het beste team achter de favorieten van Ferrari en McLaren. Toyota en Williams lijken zich achter Red Bull Racing te scharen terwijl Giancarlo Fisichella met de Force India op een negende positie wist af te sluiten.

De elfde plaats van Jenson Button is tot nu toe ook positief te noemen aangezien het Japanse team tijdens de wintertests steevast onderaan te vinden was. In tegenstelling tot de positieve verrassingen lijken de teams van BMW Sauber en Renault moeite te hebben om de snelheid op het circuit van Albert Park te vinden. Zowel de coureurs van het Duitse als Franse team wisten geen indruk te maken en eindigden allen buiten de top twaalf.

Scuderia Toro Rosso is ook onderaan de tijdenlijst te vinden, maar nog voor Super Aguri. Het geplaagde Japanse team sloot als laatst de lijst af op meer dan vier seconden achterstand.

De nodige uitstapjes en schuivers waren uiteraard ook terug te zien op het circuit. Felipe Massa ontsnapte ter nauwernood aan een crash en wist op het nippertje zijn Ferrari uit de bandenstapels te houden terwijl Jarno Trulli op het gras remde en de grindbak in spinde. Zijn training was tien minuten eerder tot stop gekomen.
Categorie:
Tag(s):