vrijdag, 6. juni 2008 - 22:14

Hamilton snelste coureur in Montreal

Lewis Hamilton heeft zojuist de snelste tijd gerealiseerd tijdens de tweede vrije training voor de Grand Prix van Canada in Montreal. Robert Kubica lijkt lange tijd voor de snelste tijd te kunnen gaan, maar wordt uiteindelijk afgetroefd door de jonge Brit.

Aanvankelijk produceert Hamilton een ronde van 1:15.766, dichtbij zijn pole-tijd van 2007. Vervolgens verbetert de Brit zich met een 1:15.752, inclusief een moment in de laatste chicane waar hij met vier wielen los komt van de grond. Lange tijd leek het erop dat de snelste tijd naar Kubica zou gaan. De Pool raakt de muur in bocht 4 maar produceert wel een 1:16.023. Het is goed genoeg voor de tweede tijd.

Wereldkampioen Kimi Raikkonen eindigt als derde, nadat twee pogingen om sneller te gaan strandden in de middensector. De eerste keer is voor het wegtakelen van de Toyota van Timo Glock, de tweede keer vanwege een spin van David Coulthard in bocht 6.

De andere Fin, McLarens Heikki Kovalainen, maakt op het moment dat hij voor een snelle tijd wil gaan een fout en moet genoegen nemen met de vierde tijd. De vijfde tijd is voor Felipe Massa. De Braziliaanse Ferrari-rijder krijgt te maken met een technisch probleem bij het verlaten van de hairpin en moet de laatste vijftien minuten aan zich voorbij laten gaan. Nick Heidfeld rijdt in het begin van de training snelle tijden, maar moet uiteindelijk genoegen nemen met de zesde plek.

De verrassing van de dag mag Sebastian Vettel genoemd worden. De jonge Duitser rijdt de nieuwe STR3 naar een indrukwekkende negende tijd, iets meer dan een seconde van Hamilton. Er is echter ook een team die in negatieve zin opvalt: het team van Renault. Alonso herstelt zich niet van een spin in de eerste bocht en eindigt als zeventiende. De nachtmerrie van Nelson Piquet Jr duurt voort: hij krijgt een remprobleem in de hairpin en brengt zijn Renault terug naar de pits. Bij het inrijden van de pits wordt Piquet tot stoppen gedwongen omdat zijn wielen vlam hebben gevat. De Braziliaan eindigt de dag helemaal achteraan, als twintigste.

De derde vrije training wordt morgenmiddag verreden om 16.00 uur Nederlandse tijd, gevolgd door de kwalificatietraining om 19.00 uur.
Categorie:
Tag(s):