woensdag, 30. januari 2008 - 16:11

Hand in eigen boezem 'besparen op het werk'

Groningen

De provincie Groningen is woensdag de campagne “Energie Beter in Eigen Huis� gestart. Het provinciebestuur wil haar medewerkers aansporen zuiniger om te gaan met energie in het provinciehuis. Gedeputeerde Rudi Slager gaf de aftrap voor de campagne door een scherm in de hal te onthullen, waarop o.a. te zien is hoeveel energie de zonnepanelen op het provinciehuis opbrengen. De provincie heeft zich met de campagne ook aangemeld voor de Europese wedstrijd voor energiebesparing onder kantoorgebouwen: de Energy Trophy.

Met de campagne Energie Beter in Eigen Huis neemt de provincie deel aan de Energy Trophy, een Europese wedstrijd voor energiebesparing onder kantoorgebouwen. Met de deelname aan de Energy Trophy committeert de provincie zich om energiebesparing in het Provinciehuis te realiseren. Winnaar is de organisatie die relatief de grootste besparing bereikt. Deze organisatie wint zijn inschrijfgeld van € 2.500 terug. Ook de organisatie met de beste of leukste campagne wint deze prijs.

In totaal doen in Europa 122 kantoorgebouwen mee. In Nederland nemen 19 organisaties deel. Naast de provincie Groningen zijn dat o.a. Amsterdam Stadsdeel Oud- Zuid, HTM, NS Poort, Nuon Facilitair bedrijf, Unilever, Rabobank Parkstad Maastricht en de provincie Drenthe.
Provincie:
Tag(s):