woensdag, 4. juni 2008 - 16:36

Harde acties, lege supermarkten op stapel

Den Haag

De vereniging van Eigen Rijders Nederland (VERN) dreigt dat vanaf 23 juni de schappen in de supermarkten wel eens leeg kunnen raken wanneer de regering niet afziet van de aangekondigde verhoging van de dieselaccijns. De vereniging roept vandaag haar leden op om 23 juni hun vrachtwagens een week lang aan de kant te zetten.

Transport en Logistiek Nederland (TLN) en verladersorganisatie EVO hebben vandaag het kabinet in een brief laten weten harde acties te zullen voeren als het kabinet niet snel het gesprek aangaat met het logistieke bedrijfsleven.

Eerder hadden de organisaties om een onderhoud met een delegatie van het kabinet gevraagd, maar er is nog geen datum vastgesteld. Bij het uitblijven van een onderhoud dreigen nieuwe, hardere, acties. Daarom moet er binnen een week een gesprek plaatsvinden.

Alexander Sakkers, algemeen voorzitter van TLN: 'Gezien de grote onrust en toenemende bereidheid tot harde actie in onze achterban, vraag ik het kabinet snel met ons in gesprek te gaan. Anders zullen nieuwe acties worden uitgevoerd. Deze acties zullen een minder publieksvriendelijk karakter hebben dan de vorige week uitgevoerde toeteractie.'

Dick Van den Broek Humphreij, algemeen directeur van EVO, 'De bal ligt nu zeer nadrukkelijk bij de politiek. Het kabinet moet laten zien dat het daadwerkelijk luistert naar signalen uit de samenleving en niet langer verstoppertje spelen. EVO zit absoluut niet te wachten op hardere acties, omdat deze de Nederlandse handel, industrie en consument hard kunnen raken.’
Provincie:
Tag(s):