dinsdag, 17. juni 2008 - 12:43

Hartfalen doodsoorzaak Steenwijker

Steenwijk

De 34- en 32-jarige mannen uit de gemeente Steenwijkerland die werden aangehouden naar aanleiding van de vechtpartij op zondag 1 juni aan de Oosterpoort in Steenwijk, zullen niet langer in voorlopige hechtenis blijven. De twee blijven wel verdacht van betrokkenheid bij de vechtpartij, maar niet als veroorzaker van de dood van het slachtoffer.

Na de vechtpartij overleed een 22-jarige man in het ziekenhuis. Uit de sectie is gebleken dat het slachtoffer leed aan een ontsteking van de hartspier, die hem die nacht fataal geworden is. In een dergelijke situatie kan het intreden van de dood worden versneld door het gebruik van alcohol en amfetamine (middelen die in het bloed van het slachtoffer zijn aangetroffen) en door hevige opwinding.

De dood van het slachtoffer kan niet verklaard worden uit het uitgeoefende geweld.

Nader microscopisch onderzoek moet nog antwoord geven op de vraag of er sprake is van mogelijk hersenletsel. Echter, nimmer zal met zekerheid vastgesteld kunnen worden dat een dergelijke hersenbeschadiging, mocht die er al zijn, veroorzaakt is door de vechtpartij, nu er ook sprake was van genoemde dodelijke ontsteking van de hartspier.

De voorlopige hechtenis van de verdachten was gebaseerd op de verdenking dat zij de dood van het slachtoffer hadden veroorzaakt. Nu die verdenking niet meer aanwezig is, wordt de voorlopige hechtenis beëindigd.
Provincie:
Tag(s):