zondag, 19. oktober 2008 - 23:40

Hèt geluid van Almere op SoundTransit.nl

Almere

Op woensdagmiddag 22 oktober 2008 neemt geluidsfreak Peet Sneekes kinderen mee op een veldtocht door het stadshart.

Uitgerust met speciale opnameapparatuur gaan de cursisten op jacht naar hét geluid van Almere voor de website SoundTransit.nl. Zo kunnen mensen van over de hele wereld de stad beluisteren én beleven!

Aan het begin van de workshop neemt Sneekes de kinderen mee op een wereldreis in geluid met de geluidsinstallatie SoundTransit. Nadat ze weer voet aan de grond hebben gezet, gaan ze de stad in.

Op hun veldtocht kiezen ze geschikte plekken voor hun Fieldrecording. Het Stadhuisplein met de marktkooplieden die hun boerenkool of kabeljauw aanprijzen. Het stadshart waar wordt geheid en gebouwd. Het busstation met voorbij zoefende bussen. Of het gekletter van fonteinen op het Stationsplein? Kinderen gaan tijdens deze stoere workshop zelf aan de slag om geluid te verzamelen en toe te voegen aan de SoundTransit database.

SoundTransit
De geluidsinstallatie SoundTransit is te zien in de tentoonstelling LOCALISMS bij Museum De Paviljoens. De website bevat geluiden die over de hele wereld zijn opgenomen. Zo kun je zelf een reis maken via de website op basis van geluiden van de plekken waar jij graag naartoe wilt gaan. In het museum zelf zijn ook geluiden te horen van de website en met een speciale RFID-kaart kun je die geluiden opnemen en later via het internet opnieuw beluisteren.

Nieuwsgierig? Kom dan in de herfstvakantie naar Kunst Kijken voor Kinderen in Museum De Paviljoens!

De workshop is voor kinderen van 7 - 12 jaar en vindt op woensdag
22 oktober plaats van 14.00-17.00 uur in Museum De Paviljoens, Odeonstraat 3, Almere-Stad. De workshop is gratis.

Je kunt je per e-mail aanmelden: educatie@depaviljoens.nl of
telefonisch: 036-5450400 (vraag naar Irina Leifer). In totaal kunnen 12 kinderen deelnemen.
Provincie:
Tag(s):