woensdag, 16. april 2008 - 22:47

Havenboot en handcomputers voor de havenmeesters

Urk

Zaterdag 19 april a.s. krijgen de Urker havenmeesters weer de beschikking over een havenboot. De havenboot wordt elektrisch aangedreven en is geleverd door jachtwerf Van Teulingen uit Schagen. De nieuwe havenboot wordt om 10.30 uur te water gelaten in de Urker haven nabij het havenkantoor. Wethouder Klaas Kramer neemt de boot in ontvangst van de leverancier.

De gemeente Urk heeft begin dit jaar besloten om de havenmeesters de beschikking te geven over een havenboot. Met gebruik van een havenboot kunnen zij de gasten beter faciliteren en helpen, en wordt het ook makkelijker om de gasten naar hun plek te begeleiden.

In de achterliggende maanden hebben ook diverse veranderingen plaats gevonden in de haven. Naast de wisseling van de wacht in de personele bezetting hebben de havenmeesters inmiddels de beschikking over handcomputers voor een efficiëntere inning van het havengeld. De handcomputers worden vanaf zaterdag 19 april 2008 in gebruik genomen. Verder is besloten om nog eens drie extra drijvende steigers te realiseren in de Oosthaven. In de maand mei 2008 worden deze steigers aangelegd.

Als laatste zijn de havenmeesters inmiddels opgeleid tot Buitengewoon Opsporings Ambtenaar. Dit betekent dat zij straks, na beëdiging, als handhaver op kunnen treden. Indien nodig kunnen zij degenen die de regels overtreden een proces verbaal geven.

De gemeente Urk wil met deze voorzieningen het verblijf van passanten en jaarplaatshouders in de haven zo goed mogelijk laten verlopen. Met meer service, rust en orde en betere faciliteiten moet voor de gasten een aangenamer verblijfsklimaat geschapen worden
Provincie:
Tag(s):