vrijdag, 1. februari 2008 - 22:08

Havi Kurda wordt voorleeskampioen op De Rietlanden

Lelystad

Elk jaar wordt er een Nationale Voorleeswedstrijd gehouden voor kinderen van de basisschool. Maar voorlezen stopt niet op de basisschool. Daarom was er op dinsdag 29 januari een voorleeswedstrijd voor alle eerste klassen van De Rietlanden georganiseerd.
Tijdens de lessen Nederlands hebben de leerlingen aan de hand van een lessensessie “Voorlezen voor een groep� tips gekregen om boeiend voor te lezen.
Vervolgens hebben alle brugklassen een klassenkampioen gekozen.
Deze 8 klassenkampioenen streden om de titel Voorleeskampioen van De Rietlanden 2008.

De kandidaten hebben hun voorleeskunsten laten horen aan een deskundige jury bestaande uit:
Hans Terbach ( rector van De Rietlanden), Hetty Beugelink ( voorzitter van de Flevolandse Theatergroep J.T.L) en Denise Kroesen ( voorleeskampioen 2007).
De leerlingen werden beoordeeld aan de hand van het beoordelingsformulier van de Nationale Voorleeswedstrijd. De jury lette onder andere op tempo, stemgebruik/intonatie en wat bij het voorlezen natuurlijk erg belangrijk is, het contact met het publiek.
De jury was van mening dat er door alle kandidaten goed werd voorgelezen.
Uiteindelijk oordeelde de jury unaniem dat Havi Kurda zich de voorleeskampioen van De Rietlanden 2008 mag noemen.
Havi Kurda las een stukje uit het boek Sproetenliefde van Maren Stoffels voor.
Zij zette een goede performance neer, las rustig voor, varieerde in volume, toon en tempo. Havi zocht goed het contact met het publiek. Ademloos luisterde het publiek naar haar voorleesfragment.
Provincie:
Tag(s):