vrijdag, 10. oktober 2008 - 23:39

Heel Nederland Leest

Dronten

Van vrijdag 17 oktober tot en met vrijdag 14 november 2008 vindt de derde editie plaats van de campagne Nederland Leest.
Iedereen wordt tijdens deze landelijke campagne uitgenodigd met elkaar in discussie te gaan over één bepaald boek.

In 2007 was dat De gelukkige klas van Theo Thijssen (1926), in 2006 stond Dubbelspel van Frank Martinus Arion centraal. In 2008 leest heel Nederland de roman Twee vrouwen van Harry Mulisch.

Het Nederland Leest-boek krijgen de leden van de openbare bibliotheken cadeau tijdens de campagneperiode, zolang de voorraad strekt. Vervolgens worden de lezers aangemoedigd er met elkaar over in gesprek te gaan.
Voor het volledige lokale programma zie: www.flevomeerbibliotheek.nl/dronten.

FlevoMeer Bibliotheek
Op vrijdag 17 oktober om 10.00 uur neemt de burgemeester van Dronten, Aat de Jonge, het 1e exemplaar van Twee vrouwen in ontvangst. Bij deze opening zijn leerlingen van het Almere- en Ichthuscollege aanwezig om de boeken mee te nemen voor verwerking in hun lessen. Het ROC zal aanwezig zijn om de speciale hertaling voor mensen met leesproblemen in ontvangst te nemen.

Zaterdag 18 oktober houdt FlevoMeer Bibliotheek een Open Dag.
Wie deze dag lid wordt ontvangt 50% korting op een jaarabonnement.

Van 11.00-12.00 uur kunt u in het leescafé genieten van koffie en muziek, Twee vrouwen spelen viool en dwarsfluit.
Van 13.00-15.00 uur wordt de film Twee vrouwen (Twice a Woman) met Bibi Anderson en Sandra Dumas vertoont.

Op de jeugdafdeling kunnen kinderen proefjes maken in het laboratorium.
In de bibliotheken Swifterbant en Biddinghuizen is deze dag van 10.30-11.30 uur een leesmarathon; bekende inwoners lezen voor uit 'Twee vrouwen'.

De Liefde
De gehele campagne staat, na aanleiding van het boek Twee vrouwen, in het teken van De Liefde. Op woensdag 5 november om 20.00 uur komt Else-Marie van der Eerenbeemt naar de bibliotheek met een lezing over De Oorsprong van de Liefde.

Op vrijdag 14 november om 20.00 uur bent u welkom op de Slotavond van Nederland Leest met de prijsuitreiking van de Verhalenwedstrijd De Liefde. Het wordt een muzikale avond met een speciaal geformeerd damesensemble.
Provincie:
Tag(s):