maandag, 30. juni 2008 - 10:01

Heemskerk: 'Sms-tarief buitenland kan nog lager'

Den Haag

Staatssecretaris Heemskerk vindt de verlaging van de tarieven voor sms vanuit het buitenland een belangrijke stap maar is nog niet tevreden. 'Deze aangekondigde tariefverlagingen nog vóór de zomervakantie acht ik een belangrijke stap. Toch vind ik de nieuwe tarieven nog steeds aan de hoge kant, zeker in vergelijking met de (inter-)nationale tarieven,' schrijft Heemskerk maandag 30 juni 2008 aan de Tweede Kamer.

Drie Nederlandse telecombedrijven hebben Heemskerk toegezegd dat ze de sms-tarieven nog voor de zomervakantie verlagen.T-Mobile introduceerde op 19 juni een T-Mobile Grenzeloos. De prijs van een sms in de EU en Zwitserland wordt daarmee verlaagd naar 36 eurocent. KPN heeft een vakantiebundel geïntroduceerd voor het jongerenmerk Hi met een tarief van 25 eurocent per sms en zal per 1 juli ook een vakantiebundel introduceren voor het merk KPN met een tarief van 33 cent per sms. Vodafone verlaagt per 1 juli de tarieven van 42 eurocent naar 29 eurocent per sms voor de zogenaamde 'Passport'-klanten. De standaardtarieven wijzigen niet.

Eurocommissaris Reding stelde al dat de telecombedrijven in de Europese Unie tot 1 juli de tijd hebben om hun tarieven vrijwillig te verlagen. Als dat niet of onvoldoende gebeurt, dan stelt zij maatregelen voor. Zij deed dat nadat staatssecretaris Heemskerk met steun van België, Luxemburg en Denemarken had opgeroepen om snel actie te ondernemen.
Provincie:
Tag(s):