woensdag, 23. januari 2008 - 23:37

Heerenveen doorbreekt ongeslagen reeks VVV

(Elfvoetbal) Na zeven duels is VVV-Venlo weer eens tegen een nederlaag aangelopen. Nadat Heerenveen eerder dit seizoen in Venlo al met 4-0 won werd het dit keer in Friesland 5-1.

Het eerste kwartier kon de ploeg van André Wetzel het tempo in het Abe Lenstra Stadion makkelijk bijbenen, maar toen Heereveen na 23 minuten op voorsprong kwam via Michael Bradley zakte de ploeg ver weg. De Amerikaan werkte een voorzet van Miralem Suljemani binnen. Vijf minuten later was het weer raak. Dit keer zorgde Sulejmani zelf voor de afronding. De Serviër haalde vanaf de rand van de zestien meter uit en had vervolgens geluk dat VVV-doelman Danny Wintjens grabbelde: 2-0.

Het spel van VVV kenmerkte zich de laatste weken door strijdlust, maar woensdagavond was daar vrijwel niets van te merken. De ploeg had aanvallend zeer weinig in te brengen. Enkel een schot van Nordin Amrabat zorgde voor wat gevaar. Uiteindelijk leken de Limburgers met een 2-0 achterstand te gaan rusten, maar door simpel balverlies van Adil Auassar kon Sulejmani voorzetten en Jakob Poulsen de 3-0 binnenknikken.

Heerenveen begon de tweede helft waar het de eerste geëindigd was, namelijk met aanvallen. Tot twee keer toe was het Danijel Pranjic die gevaarlijk werd. Uiteindelijk maakte de thuisploeg na één uur spelen het verdiende vierde doelpunt. Een te korte terugspeelbal van Mike Mampuya werd onderschept door Sulejmani. Deze legde de bal terug op de inkomende Gerald Sibon: 4-0.

De Venlose ploeg creëerde af en toe ook een kans, maar de geelzwarte aanvallers sprongen zeer onzorgvuldig om met de geboden mogelijkheden. Met name Jason Oost toonde meerdere malen aan geen koele afmaker te zijn. Uiteindelijk wist VVV toch nog één keer te scoren. Een schitterend schot van Samir El Gaaouiri belandde op de paal en vervolgens voor de voeten van Sandro Calabro. De invaller kon eenvoudig de 4-1 binnenkoppen.

Vlak voor tijd moest VVV ook nog de vijfde treffer incasseren. Na tal van kansen passeerde Pranjic doelman Wintjens uiteindelijk toch nog: 5-1. De grote score was meer dan verdiend. Heerenveen speelde feller en was veel scherper in het afronden van de mogelijkheden dan tegenstander VVV.