maandag, 3. maart 2008 - 22:57

Heerenveen neemt afstand

Den Haag

Anders als in de serie tussen Tilburg en Geleen is het bij Heereenveen en Den Haag iedere keer de thuisploeg die de overwinning pakt. De taak voor HIJS dus om de stand weer gelijk te trekken en niet de Flyers uit laten lopen.

Er kan met recht gezegd worden dat het massaal opgekomen publiek een ware THRILLER voorgeschoteld heeft gekregen. Snel spel met over en weer veel kansen, waarbij Den Haag voor eigen publiek met agressief spel de betere leek en vooral in het begin de betere kansen kreeg. Als Hagenees Alan van Bentem naar de strafbank moet zijn het de broers McCarthy die van de man-meer situatie gebruik maken. Michael scoort op aangeven van zijn brier Matt. Ietwat tegen de verhouding in, maar de 0-1 staat op het bord en den Haag moet op jacht naar de gelijkmaker. Als de Fin Kaupo Kaljuste voor Heerenveen op de strafbank zit is het een ex-Amstel-Tijgers-trio dat in de powerplay HIJS op gelijke hoogte zet. Paul Vincent scoort op aangeven van Steve Howard en J.J. Natte.

De tweede periode is vooral de periode van de goalies, Kelleher voor Heerenveen en Heinonen in het Haagse doel. Met voortreffelijke saves behoeden zijn beide hun team voor een achterstand. De spanning stijgt en vooral de Flyers lopen tegen een aantal straffen op waardoor ze onnodig vaak in de verdediging worden gedwongen.

In de derde periode probeert HIJS een voorsprong te forceren, maar Heerenveen komt weer beter in het spel en kan het initiatief naar zich toe trekken. Na een aantal kansen is het in de 45e minuut Panchenko die een fout in de Haagse verdediging afstraft en voor de 1-2 tekent. HIJS zet daarop alles op alles om weer gelijk te komen en vier minuten later lukt dat doordat Van Bentem scoort op assist Anton Butochnov. Het spel blijft hierna heen en weer gaan en er vallen enorme kansen aan beide kanten. Ondanks powerplays voor beide ploegen wordt er niet meer gescoort en zal de beslissing moeten vallen in "overtime".

Den Haag blijft aandringen om het extra punt toch binnen te halen. De Flyers worden onder druk gezet maar Kelleher stopt op onnavolgbare wijze diverse inzetten. In de schaarse tegenstoten van de Friezen moet aan de andere kant Heinonen toch een paar keer goed aan de bak. De game-winning goal valt uiteindelijk toch in het voordeel van de Vadeko Flyers. Michael Nason scoort de "sudden-death" op een assist van Andrey Levitin en de 3-1 voorsprong voor Heerenveen is een feit. Aanstaande zaterdag kunnen de Flyers bij winst in eigen huis het eerste ticket voor de finale binnen halen.

Programma ;
za 08 maart 19.30 uur Heerenveen Vadeko Flyers - Hijs
Indien noodzakelijk ;
di 11 maart 20.45 uur Den Haag Hijs - Vadeko Flyers
wo 12 maart 19.30 uur Heerenveen Vadeko Flyers - Hijs
Categorie:
Tag(s):