donderdag, 4. december 2008 - 19:14

Heftruck-chauffeur tikt vat met vloeistof lek

IJmuiden

Op de Trawlerkaden in IJmuiden moest donderdagmorgen de brandweer er aan te pas komen om een lekgeraakt vat veilig te stellen. Het vat stond in een vrachtwagen die werd gelost door iemand op een vorkheftruck. Hierbij raakte de chauffeur met de lepel het vat en raakte hierdoor lek. Dit maakte een woordvoerder van de veiligheidsregio Kennemerland bekend.

De chauffeur van de vorkheftruck zag dat het vat lek was en dat hier vloeistof uitstroomde. Om de uitstroom te stoppen, heeft de chauffeur het gat provisorisch gedicht. Hierbij heeft hij van de vloeistof over zijn handen gekregen.

Omdat niet meteen duidelijk was om welke stof het ging, hulde de gealarmeerde brandweer zich in beschermende kleding om het vat in een speciaal hiervoor gemaakte plastic bak te zetten. Hierdoor kwam er geen vloeistof meer in de buitenlucht. Nadere inspectie leerde dat het niet om een gevaarlijke stof ging.

De chauffeur hield aan het avontuur geen verwondingen over. Ook heeft de omgeving geen gevaar gelopen door de uitstroom van de vloeitstof
Provincie:
Tag(s):