dinsdag, 25. maart 2008 - 9:49

Heitinga verlaat Ajax voor Atlético

(Elfvoetbal) John Heitinga speelt volgend seizoen voor Atlético Madrid. Volgens De Telegraaf tekent de Ajacied een contract voor vijf jaar bij de Spaanse club, die bereid is de gelimiteerde transfersom van tien miljoen euro te betalen. Ajax en Atlético hoeven het alleen nog eens te worden over de betalingsvoorwaarden.

"Ik sta te trillen van geluk", reageert Heitinga in De Telegraaf. "Dit is een prachtige volgende fase in mijn carrière. Ik zal Ajax ongelooflijk missen. Ik ben hier op mijn zevende, in de E2, ingestroomd, nadat ik voor mijn verjaardag een Ajax-training cadeau had gekregen. Dit is mijn tweede huis. Ik hoop, en verwacht, écht dat iedereen me deze transfer gunt."

Heitinga heeft in Amsterdam een contract tot de zomer van 2011. Een vertrek van de verdediger hing al een tijdje in de lucht. Technisch directeur Martin van Geel wees een eerder bod van Atlético af en ook Sevilla bood te weinig geld. Ajax-supporters startten zelfs een actie om Heitinga voor de club te behouden. Dat bracht de 24-jarige international nog even aan het twijfelen, maar uiteindelijk kon hij de lokroep uit Spanje niet weerstaan. Bij Atlético is Heitinga de derde Nederlander in de historie, na Jerrel Hasselbaink en Kiki Musampa.

Van Geel baalt van het vertrek van Heitinga. "Dit is enorm jammer. Maar ook wel begrijpelijk dat een jongen die al zeventien jaar bij Ajax voetbalt ergens anders wil kijken. Meestal gaat een speler weg bij Ajax als hij net top is. Zie Wesley Sneijder vorig jaar."
Categorie:
Tag(s):