vrijdag, 18. januari 2008 - 10:34

Heldhaftig optreden voorkomt afbranden woningblok

Zeewolde

Donderdagochtend 17 janurari hebben twee mannen uit Zeewolde en Kampen, dankzij doortastend optreden, weten te voorkomen dat een compleet woningblok aan de Windbaan in vlammen is opgegaan.

Omstreeks 11.00 uur zag een 33-jarige man uit Kampen brand in de keuken van de woning op nummer 25. Hij was, op het moment dat de brand uitbrak, in de buurt aan het werk. Op het moment dat hij in zijn busje ging zitten, zag hij de vlammen uit het pand op nummer 25 slaan. De man bedacht zich geen moment, pakte een ladder om op de bovenverdieping te kijken of zich daar bewoners bevonden en begon hard te roepen.

Dit alarmeerde de andere 35-jarige man, een inwoner uit Zeewolde. De brandweer werd op de hoogte gesteld en vervolgens drongen beide mannen de woning binnen op zoek naar mogelijke slachtoffers. Die bleken niet aanwezig te zijn. Vervolgens troffen de mannen in de keuken een brandende frituurpan aan en wisten deze te blussen.

De brandweer die ter plaatse kwam, nam het over en hoefde alleen na te blussen.

Beide personen hebben met hun kordate optreden ervoor gezorgd dat de keukenbrand beperkt bleef tot de keuken en niet oversloeg naar de bovenverdieping en de naastgelegen woningen. Op het politiebureau van Zeewolde zijn beide mannen donderdagmiddag namens de gemeente, brandweer en politie uitvoerig bedankt voor hun actie.
Provincie:
Tag(s):