vrijdag, 4. april 2008 - 15:41

Helft automobilisten rijdt te hard op nieuwe A73-Zuid

Roermond

Van alle bestuurders die sinds de openstelling van de A73-Zuid langs een radarpost reden, reed bijna de helft te hard. Dit meldt het Korps landelijke politiediensten (Klpd) vandaag.

In de maanden februari, maart en april passeerden bij verschillende snelheidscontroles 26533 bestuurders de radarposten. Van deze bestuurders reden er 12580 harder dan de toegestane 70 en 90 km/uur. In totaal zijn hiervan 7527 bestuurders bekeurd, aldus het Klpd.

De snelheidscontroles zullen voorlopig nog voortgang vinden. Op het traject tussen de Roertunnel en Tegelen blijven de maatregelen nog van kracht. Op het traject tussen de Roertunnel en Swalmen blijft de snelheidsbeperking van 70 km gehandhaafd.

Afgelopen woensdag reed zelfs 85 procent van de weggebruikers te hard op de meetpunten. Ruim 1000 bestuurders zijn bekeurd omdat zij boven de bekeuringlimiet zaten.

Er kwamen klachten binnen over deze snelheidscontrole omdat deze twee dagen voor het opheffen van de snelheidsbeperking werd gehouden. De grote snelheidsverschillen tussen bestuurders die zich wel aan de aangegeven maximum snelheid houden en bestuurders die denken vast een voorschot hier op te nemen levert dan een potentieel gevaar op.

Het handhavingteam van de politie Limburg Noord heeft op het traject een tiental bekeuringen uitgeschreven voor extreme snelheidsoverschrijdingen en betrapte een drietal spookrijders.
Provincie:
Tag(s):