zondag, 16. november 2008 - 18:51

Helft Feyenoord A1 houdt Twente in toom

(Elfvoetbal) Feyenoord heeft zondag met vijf A-junioren op het veld stand gehouden tegen FC Twente. De geplaagde ploeg weerhield in Enschede de storm van Twente en mocht met 1-1 terug naar Rotterdam.

Feyenoord blijft dit seizoen niets bespaard. Het aantal blessures is zo groot dat het zondag met drie A-junioren in de basis startte. Op de bank was alleen Michael Mols iemand die bij de reguliere selectie zat. De overige vijf veldspelers op de bank waren allemaal ook A-junioren.

De lijst blessuregevallen bij de Rotterdammers is inmiddels zo lang, dat de voetballiefhebber het nauwelijks meer kan bijhouden. Afgelopen week voegde ook de nieuwe publiekslieveling Diego Biseswar zich daarbij. Daardoor kreeg zondag Luis Pedro de kans om te debuteren in de basis. De jeugspeler kwam niet in een team met voor hem totaal onbekende gezichten. A-junior Georginio Wijnaldum is inmiddels al een vaste waarde in de Feyenoord-gelederen, maar A-junior Michael Janota was ook betrekkelijk nieuw in de basis.

Mols kon met zijn 37 jaar makkelijk de vader zijn van de spelers die naast hem op de bank zaten. Kermit Erasmus, Kevin Wattamaleo, Kelvin Leerdam, Jordao Pattinama en Timothy Derijck zijn allemaal zo veel jonger dan hij. Erasmus en Leerdam kregen naast Mols zelfs de kans zich te bewijzen in het eerste van Feyenoord.

Ook liepen de Rotterdammers nieuwe klappen op in de wedstrijd tegen Twente. Doelman Henk Timmer kreeg een bal lelijk tegen zijn hand en even zag het er heel gevaarlijk uit. Timmer kon echter in het veld blijven. Anders was dat met Wijnaldum en Mols. Wijnaldum werd smerig op de enkels getrapt door Douglas en ging geblesseerd van het veld. Ook Michael Mols blesseerde zich. De invaller moest vijf minuten voor het eindsignaal naar de kant. Gertjan Verbeek had toen alleen geen ruimte meer een wisselspeler in te brengen.

Ondanks de malaise valt overlevingsdrift de Feyenoorders niet te ontzeggen. In de eerste helft was Twente nog niet heel sterk, maar na de gelijkmaker van Feyenoord, Twente was in de eerste helft op voorsprong gekomen, zetten de Tukkers alles op alles om nog te winnen. Desondanks hielden de bezoekers met de moed der wanhoop stand.

Timmer hield twee knappe vrije trappen van Theo Janssen uit zijn doel. Eén keer zag hij de bal achter zich in het doel verdwijnen, maar die goal werd door Ruud Bossen afgekeurd omdat Eljero Elia iets te veel aan Dwight Tiendalli trok in een poging de bal te halen. Daarna werd Timmer de de held van Feyenoord toen hij ook nog een inzet van Marko Arnautovic stopte.

Feyenoord moet bijzonder tevreden zijn dat het Twente op een gelijkspel hield. Met vijf spelers uit de A-jeugd was dat allerminst sinecure. De oude Rotterdamse havenwerkersmentaliteit was echter de sleutel tot succes en met zo veel blessures zal dat nog wel even nodig zijn.
Categorie:
Tag(s):