woensdag, 31. december 2008 - 10:14

Helft van de Nederlanders wil uitstel overstap

Amsterdam

De helft van alle Nederlanders wil dat de overstapperiode voor de zorgverzekering wordt verlengd. Men vindt de huidige periode tussen Sinterklaas en Oud en Nieuw te druk en te kort. Vandaag is de laatste dag dat de zorgverzekering kan worden opgezegd om nog in 2009 te kunnen overstappen naar een andere zorgverzekering. Minder de helft van de Nederlanders is hiervan op de hoogte. Ook zegt zo'n 15% van de ondervraagden geen nieuwe polis van zijn huidige zorgverzekeraar te hebben ontvangen. Dit blijkt uit onderzoek van onafhankelijke vergelijkingssite ZorgKiezer.nl.

Volgens onderzoek van ZorgKiezer stapt dit jaar circa 3% van alle verzekerden over naar een andere zorgverzekeraar. Dat is minder dan in voorgaande jaren, vorig jaar was dat nog zo'n 4%. Bij de introductie van het nieuwe zorgstelsel in 2006 was opzeggen en overstappen mogelijk tot 1 maart en stapten 19% van de Nederlanders over.

Wie nog in 2009 wil overstappen moet uiterlijk vandaag zijn opzegging aan zijn huidige zorgverzekeraar doorgeven. Het uitzoeken van een nieuwe zorgverzekering is dan nog mogelijk tot en met 31 januari 2009.
Categorie:
Tag(s):