vrijdag, 15. februari 2008 - 19:01

Helft wil verbod plastische chirurgie tot 25 jaar

Amsterdam

Een meerderheid (55%) van de Nederlanders is van mening dat plastische chirurgie voor je vijfentwintigste wettelijk verboden zou moeten worden. Vooral ouderen zijn vaak deze mening toegedaan. De betreffende leeftijdsgroep zelf (18-24 jaar) is het hier in meerderheid niet mee eens (41% eens, 59% oneens). Overigens wijst niets in dit onderzoek erop dat deze leeftijdsgroep massaal onder het mes zou willen, zelfs niet als dit gratis zou zijn. Dit blijkt uit onderzoek van TNS NIPO, in opdracht van RTL.

Nederlanders zijn over het algemeen behoorlijk tevreden over hun uiterlijk. Een kwart (27%) is zeer tevreden over zijn of haar uiterlijk, tweederde redelijk tevreden (66%). Slechts zes procent is niet zo tevreden of zeer ontevreden. Mannen zijn vaker tevreden (96%) dan vrouwen (91%). Nederlanders denken in meerderheid dat anderen hen aantrekkelijk vinden (54%), of dat ze 'niet aantrekkelijk en niet onaantrekkelijk'(40%) worden gevonden. Slechts twee procent denkt dat anderen hen (zeer) onaantrekkelijk vinden.

Een op de acht vindt plastische chirurgie een overweging waard
Een op de acht Nederlanders geeft aan wel eens plastische chirurgie te hebben overwogen (12%): zes procent van de mannen en twintig procent van de vrouwen.

Met de stelling 'als iemand ontevreden is met zijn of haar uiterlijk, is plastische chirurgie een uitstekende oplossing' is een meerderheid (54%) het oneens; iets minder dan de helft (45%) is het er mee eens. Mannen (49%) zijn het vaker eens met deze stelling dan vrouwen (41%).
Categorie:
Tag(s):