woensdag, 25. juni 2008 - 11:31

Hells Angels moeten grootste deel clubterrein ontruimen

Amsterdam

De Hells Angels moeten het grootste gedeelte van hun clubterrein aan de HJE Wenckebachweg in Amsterdam ontruimen. Dat heeft de rechtbank in Amsterdam woensdag bepaald.

Volgens de gemeente Amsterdam heeft de motorclub nu 5000 vierkante meter terwijl in 1974 maar 590 vierkante meter was toegezegd.

De Angels zeiden dat de motorclub in overleg met de gemeente meer terrein heeft gekregen. De rechter stelde hen vanochtend in het ongelijk en moeten nu het grootste deel aan de gemeente teruggeven.

De rechtbank heeft verder besloten dat de gemeente Amsterdam de kosten voor het voorlopige clubgebouw van de Hells Angels moet vergoeden. Reden hiervoor is dat de Hells Angels na een brand in 2002 het clubhuis herbouwd hebben terwijl de gemeente volgens de rechter toen eigenaar van het pand was. De rechter heeft ook uitgesproken dat de Hells Angels geen aanspraak kunnen maken op een nieuw clubhuis.

Hells Angel voorzitter Harald Böhne zegt niet blij te zijn met de uitspraak. Vermoedelijk gaan de Angels niet in beroep tegen de uitspraak. Wel zal de ontruiming van het gebied pas op het laatste moment plaatsvinden tot de gemeente met concretere plannen komt, aldus de voorzitter.
Provincie:
Tag(s):