dinsdag, 29. januari 2008 - 11:09

Helmert brengt Pim weer tot leven

Lelystad

De solo ‘Fortuyn’ van Helmert Woudenberg die donderdag 7 februari 2008 om 20.30 uur te zien is in de Agora, is één van de allermooiste theatervoorstellingen, die u momenteel kunt zien. In deze veelbesproken, enthousiast ontvangen productie kruipt Woudenberg in de huid van de man die in Nederland onnoemelijk veel maatschappelijke reacties en discussie teweeg bracht. Wie was Pim Fortuyn nu eigenlijk? Een ultrarechtse politicus? Een oplichter, een dandy, een charlatan? Of was hij gewoon een intelligente man die verontwaardigd was over een aantal zaken in polderend Nederland? Woudenberg onderzoekt Fortuyn's persoonlijke ontwikkeling om tot een goed inzicht in deze omstreden figuur te komen. Zonder politiek standpunt, zonder verguizing, zonder oordeel. In deze buitengemeen spannende monoloog laat hij tot in de kleinste finesses zien hoe Fortuyn als persoon in elkaar zit. Tot die fatale middag in het mediapark in Hilversum.

Voor deze rol werd Helmert Woudenberg door de toneeljury van de Vereniging van Schouwburg- en concertgebouwdirecties (VSCD) genomineerd voor de Louis d’Or, ‘s lands belangrijkste toneelprijs. Een voorstelling die u niet mag missen.

Kaarten voor deze en andere voorstellingen in de Agora zijn te bestellen via de website www.agora-lelystad.nl of bij theaterkassa aan de Agorabaan 12 op maandag t/m zaterdag van 11.00 – 15.00 uur. Of maximaal een week van tevoren telefonisch te reserveren op 0320 – 239239 en te koop aan de zaal vanaf een uur voor aanvang.
Provincie:
Tag(s):