vrijdag, 18. januari 2008 - 8:22

Helmonder sleept Google voor de rechter

Helmond

Frans van Hintum uit Helmond sleept zoekmachine Google voor de rechter. Van Hintum importeert tabaksvrije elektronische sigaretten, maar Google heeft zijn advertenties geblokkeerd, waardoor zijn omzet drastisch is gekelderd. Van Hintum beticht het bedrijf nu van machtsmisbruik.

Google voert ter verweer aan dat advertenties voor tabakswaren zijn uitgesloten van deelname aan de advertentieprogramma's.

De sigaret ligt momenteel ook in het kabinet onder vuur. Minister Ab Klink (Volksgezondheid) laat onderzoeken of de de e-sigaret uit de handel gehaald kan worden. De sigaret zou als geneesmiddel geregistreerd moeten worden aldus de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) omdat de elektrische 'peuk' nicotine bevat.

Naast (desgewenst) een ampul met nicotine bevat de e-sigaret geen tabak en de rook is pure waterdamp. Behalve nicotine, krijgt een gebruiker dus geen andere chemische stoffen binnen, zoals met een traditionele sigaret wel het geval is. De weigering van Google zou volgens de importeur dus onterrecht zijn.
Provincie:
Tag(s):