dinsdag, 20. mei 2008 - 20:58

Help! 53.000 katten zoeken nog een baas

Amsterdam

De Dierenbescherming maakt zich ernstig zorgen over de forse toename van het aantal zwerfkatten in de Nederlandse asielen. In 2007 moesten de honderd asielen 13% meer zwerfkatten onderdak verlenen dan in 2006. In totaal vonden vorig jaar 75.216 dieren een tijdelijk onderdak in de asielen, waarvan 22.372 honden en maar liefst 52.844 katten. Deze cijfers maakt de Dierenbescherming vandaag bekend in het kader van de start van de landelijke campagne asieldieren "Ik zoek baas".

De Dierenbescherming benadrukt dat mensen geen huisdieren in een impuls moeten aanschaffen zonder dat men goed heeft nagedacht over de verantwoordelijkheid die het hebben van een huisdier met zich meebrengt. In de campagne 'Ik zoek baas' worden toekomstige huisdierbezitters opgeroepen om ook eens een kijkje bij een asiel te nemen omdat daar vele leuke en gezonde dieren, jong en oud, smachten naar een nieuwe baasje.

De dierenasielcampagne 'Ik zoek baas' die stilstaat bij het dierenwelzijn van huisdieren bestaat uit radio- en tv-spotjes op de landelijke zenders en posters. Minister Verburg van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit is vandaag aanwezig bij de aftrap van de campagne.
Categorie:
Tag(s):