vrijdag, 1. augustus 2008 - 9:21

Hengelo steekt stokje voor erotheek aan Tuindorpstraat

Hengelo

De rechtbank heeft beslist dat de gemeente in haar recht staat om de vestiging van een erotheek met cabines aan de Tuindorpstraat 120 te verbieden. De zaak speelt sinds augustus 2006. Dit heeft de gemeente Hengelo bekendgemaakt.

In augustus 2006 richtte een ondernemer zich tot het college van burgemeester en wethouders met het verzoek, aan de Tuindorpstraat een erotheek met cabines in te richten. Het college weigerde hiervoor toestemming te geven.

De ondernemer ging met de weigering niet akkoord. Dit leidde uiteindelijk tot een gang naar de rechtbank. De rechter heeft deze week geoordeeld dat de gemeente in haar recht staat, en dat de vergunning voor de seksinrichting terecht niet verleend werd.

Goede gronden
Uiteindelijk was een van de doorslaggevende factoren, dat binnen een straal van 100 meter van de beoogde vestigingsplaats van de seksinrichting een praktijkopleiding voor speciaal onderwijs (restaurant ‘t Tuindorp) is gevestigd. Op die gronden wilde de gemeente geen vrijstelling verlenen voor het geldende bestemmingsplan.

Teveel seksinrichtingen
Een tweede doorslaggevende factor betrof het feit dat in de gemeente Hengelo maximaal vijf seksinrichtingen en een escortbedrijf gevestigd mogen zijn. Dit bedrijf zou de zesde seksinrichting in Hengelo zijn.
Provincie:
Tag(s):