donderdag, 18. december 2008 - 17:14

Henk Wisman nieuwe hoofdcoach FC Omniworld

Almere

Henk Wisman wordt de nieuwe hoofdcoach van FC Omniworld. De 51-jarige coach tekent een contract voor twee jaar. De verbintenis gaat in op 1 juli 2009.

De club was op zoek naar een nieuwe trainer in verband met het vertrek van Peter Boeve. In een aantal gesprekken met technisch directeur Jeffrey Kooistra werd besloten met deze ervaren trainer in zee te gaan.

Wisman is geen onbekende voor FC Omniworld. Na zijn carrière als profvoetballer bij FC Amsterdam en SC Amersfoort werd hij trainer bij De Zwarte Schapen, de voorloper van FC Omniworld. Met deze club promoveerde hij vier keer. Vervolgens coachte Wisman bij de amateurs DWS, Zilvermeeuwen, Aalsmeer, Zeeburgia, Quick Boys en Rijnsburgse Boys alvorens hij overstapte naar het betaalde voetbal. De trainer leidde FC Volendam in drie jaar tijd naar de Eredivisie.

In zijn trainerscarrière promoveerde Henk Wisman tot nu toe acht keer en won daarnaast tien periodetitels. Van een degradatie is nog nooit sprake geweest.

Wisman past goed bij de cultuur van FC Omniworld. Hij is aanhanger van de ‘Hollandse School’, wat staat voor attractief, aanvallend spel met altijd de focus op winnen. “Mijn aandachtspunt is de selectiespelers niet alleen als voetballer maar ook als mens beter te laten functioneren. Deze laatste twee punten komen uiteraard het spel en de saamhorigheid van de selectie ten goede en daarmee ook de waarde�, aldus Wisman.
Categorie:
Tag(s):