donderdag, 31. januari 2008 - 12:46

Henri Meijering nieuwe gemeentesecretaris gemeente Sneek

Sneek

Het college van burgemeester en wethouders heeft Henri Meijering uit Spannum benoemd als nieuwe gemeentesecretaris van de gemeente Sneek. Op 1 mei 2008 volgt Meijering Gerard van den Berg op, die dan de pensioengerechtigde leeftijd heeft bereikt.

Vol enthousiasme begint Meijering over drie maanden aan een nieuwe uitdaging. Waarom Sneek? “Geweldig om een bijdrage te mogen leveren aan het realiseren van de grote ambities die Sneek heeft. De bouw van een nieuw theater is daar een mooi voorbeeld van. Het is de kunst om er voor te zorgen dat de ambities van de gemeente en dat wat de organisatie realiseren kan, niet te ver uiteen gaan lopen. Daar is een schone taak weggelegd voor de gemeentesecretaris. Maar Sneek is natuurlijk in de eerst plaats dé watersportstad en, geboren en getogen in het waterrijke Giethoorn, past dat prima!�

Henri Meijering is, na de rechtenstudie in Groningen, in 1976 zijn ambtelijke carrière begonnen bij de gemeente Eindhoven, als juridisch medewerker. Meijering heeft van 1979 tot 1999 bij de gemeente Groningen gewerkt, waar hij verschillende directiefuncties vervulde.

De laatste 8 jaar was Meijering gemeentesecretaris/algemeen directeur van de gemeente Littenseradiel, met een ambtelijke organisatie van ongeveer 100 medewerkers. Onder zijn leiding heeft Littenseradiel zich ontwikkeld tot een professionele en flexibele organisatie met een betere dienstverlening. En een organisatie die berekend is op de taken die de gemeente moet uitvoeren, zelfstandig of samen met andere gemeenten.
Provincie:
Tag(s):