zondag, 30. maart 2008 - 12:02

Heracles en Roda scoren niet

(Elfvoetbal) Heracles Almelo en Roda JC hebben allebei een puntje overgehouden aan een inspiratieloze wedstrijd. Beide teams leken redelijk tevreden met een punt en behouden hun positie op de ranglijst. Roda staat achtste met 44 punten, Heracles dertiende met 32 punten.

De eerste helft was weinig boeiend. Roda JC leek niet naar Almelo te zijn afgereisd om het publiek te gaan vermaken. De ploeg van trainer Raymond Atteveld gunde het initiatief aan de thuisclub, die niet in staat was grote kansen te creëren. Het eerste kleine doelgevaar kwam van Everton. Op een voorzet van Quansah volleerde hij de bal echter ver naast. Fatih Sonkaya had op dat moment al geel te pakken. De Roda-verdediger haalde Robbert Schilder onbesuisd van achteren neer, waarop scheidsrechter Reinold Wiedemeijer de eerste kaart trok.

Het duurde tot de twintigste minuut voordat Roda zijn eerste kans kreeg. Anouar Hadouir veroverde links voorin de bal en zette koers richting doel. Hij sprong echter te egoïstisch met de mogelijkheid om. Er stonden twee medespelers voor het doel, maar hij koos voor een schuivertje vanuit een moeilijke hoek. De bal ging voorlangs.

De 28ste minuut was de leukste van de eerste 45. Namens Roda JC schoot Marcel Meeuwis van een meter buiten de zestien een slap schot richting doelman Martin Pieckenhagen (foto). Uit de tegenstoot kreeg Gonzalo Garcia Garcia vervolgens de grootste Heracles-kans van de eerste helft. Hij faalde echter oog in oog met de debuterende Roda-goalie Przemyslav Tyton, die een basisplaats had omdat eerste doelman Bram Castro ziek was en Cliff Mardulier afhaakte vanwege rugproblemen. In de nastoot volgde nog een slap schot van grote afstand van Rob Maas.

In de slotfase van de eerste helft volgde dan toch nog twee grote kansen. De eerste was voor Heracles-middenvelder Schilder, maar zijn schot ging recht op Tyton af. In de laatste minuut kreeg Roda misschien nog wel de beste kans van het eerste bedrijf. Marcel de Jong kon links voor het doel vrij aanleggen voor een schot, maar vuurde voorlangs.

De tweede helft werd in de beginfase vooral gekenmerkt door de vele overtredingen. Heracles had na de rust nog steeds het initiatief en kreeg ook de meeste kansen, maar de aanvallers maakten steeds de verkeerde keuzes en sprongen slordig met de ruimte om. Heracles-trainer Gert Heerkens bracht Ricky van den Bergh, maar ook hij kon het tij niet keren. Roda was halverwege de tweede helft een aantal keer dreigend uit de counter, maar speelde het geen enkele keer goed uit.

Namens Heracles kwam Kwame Quansah in de 74ste minuut het dichtst bij een doelpunt. Hij creëerde goed de ruimte voor zichzelf, maar schoot met links op de vuisten van Tyton. In de nastoot leek Van den Bergh alsnog voor een leeg doel te kunnen scoren, maar de bal kwam te lastig aan. In de slotminuut stal Roda nog bijna de drie punten, maar Pieckenhagen redde op een kopbal van Jan-Paul Saeijs.
Categorie:
Tag(s):