maandag, 29. december 2008 - 12:33

Hercules ondersteunt Nederlandse eenheden in Afghanistan

Eindhoven

Een Nederlandse C-130 Hercules vertrekt op 3 januari 2009 naar de Verenigde Arabische Emiraten om tot eind 2010 vluchten uit te voeren van en naar Kandahar in Afghanistan.

De C-130 Hercules ondersteunt de Nederlandse eenheden in Afghanistan door het leveren van tactisch luchttransport tussen de Verenigde Arabische Emiraten en Afghanistan. Alle naar Afghanistan uitgezonden Nederlandse militairen worden met de C-130 Hercules vervoerd tussen het Midden-Oosten en Kandahar in Zuid-Afghanistan. Het Hercules-detachement, met de naam 1(NLD) FSE Mirage, telt 55 militairen.


De Hercules is voorzien van zelfbeschermingsmiddelen waardoor hij de militairen zo veilig mogelijk naar het missiegebied kan verplaatsen. Het detachement staat onder leiding van luitenant-kolonel Ron de Haar en opereert vanaf Camp Mirage in de Verenigde Arabische Emiraten. Hier arriveren personeel en materieel met bestemming Zuid-Afghanistan per KDC-10 vanaf de vliegbasis Eindhoven. Tijdens extra drukke periodes, zoals rotaties, werkt men samen met Canadese eenheden zodat beschikbare transportcapaciteit zo efficiënt mogelijk wordt ingezet.
Provincie:
Tag(s):