vrijdag, 2. mei 2008 - 12:51

'Herdenken doe je op een parkeerplaats'

Den Haag

Al vanaf zaterdag 3 mei zullen borden boven de snelwegen weggebruikers aangeven dat herdenken op de vluchtstrook op zondag 4 mei gevaarlijk is. Afgelopen jaren bleek de oproep, een half uur voor de herdenking, verkeersgevaarlijke situaties op te leveren omdat automobilisten op de vluchtstrook gingen staan.

Zondag van 00.00 tot 20.05 uur zal op de elektronische informatieborden de boodschap te lezen zijn ‘Herdenken? Zoek een parkeerplaats, niet op de vluchtstrook’.

Daarnaast wordt ook via verkeersinformatie op de radio, internet en teletekst weggebruikers hierop geattendeerd.

Op verzoek van het Nationaal Comité 4 en 5 mei worden de borden boven de weg langer ingezet. Uit reacties bij het Nationaal Comité is naar voren gekomen dat mensen die onderweg willen herdenken, dat niet altijd veilig kunnen doen. Het overige verkeer rijdt dicht en snel langs de herdenkers die stilstaan.

Rijkswaterstaat wil met het ruimer inzetten van de borden boven en langs de weg een bijdrage leveren aan veilig herdenken onderweg. De afgelopen jaren werd er alleen tijdens de Nationale Herdenking zelf van 19.30 uur tot 20.05 uur een ‘Veilig herdenken’- boodschap getoond. Overigens gaat file informatie altijd voor: op moment dat er file staat, vervalt de ‘herdenken’-boodschap automatisch.
Provincie:
Tag(s):