donderdag, 14. augustus 2008 - 9:04

Herdenking bij Indische Plaquette in Tweede Kamer

Den Haag

Op donderdag 14 augustus a.s. vindt de jaarlijkse besloten herdenking van het einde van de Tweede Wereldoorlog voor het Koninkrijk der Nederlanden plaats bij de Indische Plaquette in de hal bij de ingang van het gebouw van de Tweede Kamer (ingang Binnenhof 1a). De herdenking wordt georganiseerd door de Stichting Herdenking 15 augustus 1945.

Namens de Staten-Generaal wordt een krans gelegd door de Voorzitter van de Eerste Kamer, mevrouw Yvonne Timmerman-Buck en de Voorzitter van de Tweede Kamer, mevrouw Gerdi Verbeet.

De plechtigheid begint om 11.00 uur met een korte toespraak van de voorzitter van de Stichting Herdenking 15 augustus 1945, de heer van Bodegom. Deze stichting organiseert de jaarlijkse herdenking. Aansluitend spreekt de Voorzitter van de Tweede Kamer.

Japan capituleerde op 15 augustus 1945. Dit betekende het einde van de Tweede Wereldoorlog voor Zuidoost-Azië en voor het Koninkrijk der Nederlanden.

De bronzen Indische plaquette werd op 15 augustus 1985 onthuld in de hal van Binnenhof 1a ter nagedachtenis aan alle slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog in voormalig Nederlands-Indië.
Provincie:
Tag(s):