maandag, 15. september 2008 - 18:45

Herdenking operatie Market Garden

Regio Arnhem

In de omgeving van Arnhem vinden van zaterdag 20 tot en met maandag 22 september verscheidene herdenkingen van operatie Market Garden (Slag om Arnhem) plaats. Het programma bestaat onder meer uit vliegdemonstraties en paradroppings die worden verzorgd vanaf vliegbasis Soesterberg.

Vanaf de vliegbasis Soesterberg vertrekken op zaterdag 20 september ongeveer 200 parachutisten die landen op de Ginkelse Heide in Ede. De groep bestaat uit militairen van het 4e Britse Parachutisten bataljon en de 11e Luchtmobiele Brigade. Er wordt gevlogen met een Brits Hercules transportvliegtuig en een King Air G-Joal. Naar verwachting landen de parachutisten omstreeks 11.00 uur.

Ook vertrekt op zaterdag vroeg in de avond de DC-3 Dakota met parachutisten van het Red Devils Free Fall Team. De parachutisten landen omstreeks 19.15 uur bij het Airborne museum in Oosterbeek.

Op zondag 21 september vertrekken een Dakota en één Brits en twee Amerikaanse Hercules transportvliegtuigen om rond 12.15 uur een fly-pass te verzorgen boven de Airborne begraafplaats in Oosterbeek. Vroeg in de middag keren zij terug naar vliegbasis Soesterberg. Na een tussenstop vliegen deze vliegtuigen rond 15.00 uur door naar hun thuisbasis. De twee Amerikaanse Hercules transportvliegtuigen vliegen al vanaf dinsdag 16 september vanaf de vliegbasis en nemen ook deel aan het avondvliegprogramma.
Provincie:
Tag(s):