vrijdag, 1. februari 2008 - 9:45

Herdenking Watersnoodramp 1953

Numansdorp

Ontstellend veel water stroomde de polders van Numansdorp binnen en verwoestte alles wat op zijn weg kwam. Het water liet diepe sporen na, 56 mensenlevens gingen verloren. Vrijdag 1 februari 2008 is het 55 jaar geleden dat een grote overstromingsramp het Zeeuwse Numansdorp trof.

Ieder jaar organiseert Buurtvereniging Schuring een korte herdenking bij het herdenkingsmonument aan de Korte Boomweg. In 2008 organiseren de gemeente en de Buurtvereniging een gezamenlijk herdenkingsprogramma.

Dit houdt in het kort in dat er naast de herdenking aan de Korte Boomweg ook een herdenkingsmoment op de begraafplaats aan de Hallinxweg plaatsvindt. Op deze begraafplaats liggen herdenktegels met de namen van de slachtoffers van de ramp.

De 2 herdenkingsmomenten worden symbolisch met elkaar verbonden door een brandende fakkel vanaf het herdenkingsmonument aan de Korte Boomweg naar de begraafplaats aan de Hallinxweg te brengen. Zo wordt symbolisch de laatste weg naar de laatste rustplaats van de slachtoffers weergegeven. De herdenking vindt in de avond plaats en start om 18.30 uur.
Provincie:
Tag(s):